Nesten hver onsdag i flere måneder har vi gått på tur. Vi har da hatt ett samarbeid med Trygg Av Natur, som vi har planlagt turene med. Det som er så fint med Trygg Av Natur er: «Vi er på tur sammen», og ikke på tur med dem. Fokuset med turene er ikke å gå så langt, men det som skjer mens man er på tur. Samarbeidet, samhold og den sosiale biten. Mange ser på det som ett ork å gå tur, og det prøver da Trygg gutta å vise at det skal det absolutt ikke være. 

Vi har derfor de siste mnd gått utrolig mye fine turer rundt i Bærum og Lier. Og på siste turen avtalte vi å ha en overnattings tur. Overnattingen skulle skje ute. Vi hadde noen ønsker om turen som var: gapa-huk, utedo i området, akebakke. Det ble nesten som vi ønsket det ble lavvo, innedo til og med og akebakke. Så veldig fornøyd med det.

Vi kjørte opp til Lier med full henger. Vi kjørte av hovedveien, og innover i en skog, da vi hadde kjørt litt innover fant vi fort ut at dit vi skulle var det ikke mobil dekning. Noe vi alle egentlig syntes var veldig greit. Vi kjørte 15 minutter inn i skogen, før vi kom til en gård, der skulle vi parkere og spasere videre. 

Luksusmat og gode samtaler

Vi kunne faktisk se lavvoen fra parkeringa, noe som var veldig fint da vi hadde med en henger full av bagasje, så noen turer opp og ned ble det jo. Og hællædussan så glatt det var. Men vi kom oss helskinnet opp og ned med alt. 

Vi begynte å pakke ut, og finne oss til rette. Da det var gjort startet vi på middag. Og det gledet vi oss til. Det er noe eget og godt med det å steke mat ute, på bål. Vi skulle i dag spise kylling filet i folie, med stekte små poteter, og wok. 

Så fort det var ferdig, forsynte folk seg, og stille ble det i lavvoen. 

«Nam» «Mmm» «Sykt godt» «Veldig ja» Kommer fra alle rundt bordet. 

Takk for maten!

Kort tid etter mat, var noen mer klare en andre for AKING! 
Vi fikk låne matter og snowracere av de super greie folka som eide området. Det var en utrolig bratt og hard bakke. 

Og nederst i bunnen av bakken var det en stor kant som enten med liten fart bremset farten din helt, eller med god fart ga deg ett skadelig stort hopp langt avgårde. 

Og noen av oss er jo litt for glad i det adrenalinet, så vi slo oss en del, men ingen store skader. Og ingen fløy over den skadelige kanten. Aking blir man aldri for gammel til. 

Det gikk sykt fort 🙂

Vi gikk inn i varm lavvo, laget oss kakao med marshmallow, og begynte å steke vafler i kromkakejern. Meget kreativt 🙂

Vi satt å skravla, “mumset” snoop, spilte kort, og når vi hadde spilt noen runder med kort så kjente vi at soveposen kaller.

Sov helt greit. Hadde bare ikke en viss person med ørepropper sovet på den super knirkete benken, så hadde vi vell alle sovet litt bedre. 

Benken knirka helt sykt hver gang han snudde seg, eller beveget seg. 

På morgenkvisten kom en av deltakerne inn døra etter en do tur. Hun hadde da klart å tryne på isen, og slått ansiktet skikkelig. Tror hun slapp unna hjernerystelse, men halve ansiktet var bare ett stort skrubbsår. 

Frokosten er klar

Sov noen timer til, og plutselig våknet jeg til lukten av EGG OG BACON! Det er så luksus ute. Smaker så godt med sånn frokost ute. 

Etter nydelig frokost pakket vi sammen, og kjørte hjemover.

Takk for alle fine opplevelser, erfaringer, minner, og råd fra Trygg Av Natur: Simen, Andreas, Jørgen & Kristen. 

Det var pyntet så fint, og alle var så hyggelige.

Vi har vært så heldig å få invitasjon til vinterfesten til Petter Uteligger. Vi tok toget samlet inn til Oslo, og spaserte bort til Vipps sine lokaler der festen skulle være. Ved inngangen ble vi møtt med synet av en orange løper og fakler. 

For en mottakelse, orange løper og blide ansikter.

Vi måtte så opp en ganske kul trapp som i bunnen sto: trappa til himmelen, i midten av trappa: halvveis til himmelen. På toppen sto det: Nei da, velkommen til vipps. 

Skikkelig kul velkomst.

Vi kom inn i lokalet, som var så fint pyntet. Flotte store gull ballonger med med lys inni som lyste opp rommet. Flere av oss måtte på toalettet, og vi fikk sjokk når vi kom inn der. Herregud, for noen fancy toaletter og det var 3 av dem, første var hytte tema på, andre var alt i gull, tredje var sånn fargerik barnehage tagga tema. Utrolig kult gjennomført. Og ikke minst dopapiret. Det var en faktura, skrevet på : tørk deg bak med dine gamle fakturaer . 

Skikkelig morsomt dopapir.

Vi fant oss ett bord, og konferansieren sa noen ord. 

«…Det ville i kveld bli servert forrett, hovedrett og dessert….» 

Og dermed forsynte vi oss med de herligste retter. Mens vi spiste kom stand-up komikeren Jonis Josef på scenen. Og jeg har ikke hørt en så naturlig og morsom kar på lenge. Han var så morsom og alle lo godt når han var på. Det er ikke ofte man ler så godt , så dette trengte vi absolutt. Etter en god latter og nydelig mat, kom desserten. Og det var så mye å velge mellom. Kaker, muffins, brownie ++. Men jeg må si at jeg har aldri smakt snickers kake, og det er seriøst noe av det beste jeg har smakt. Har du ikke smakt den, så har du gått glipp av noe. Kort tid etter kake henting kom Emilie Hollow opp på scene. Hun sang 2 sanger, med en nydelig stemme. Veldig fint å høre på. Anbefaler å sjekke henne ut på spotify. Når vi forlot lokalet fikk vi med oss rester fra maten, kakene og en goodiebag. 

Se hva vi fikk, tusen takk!!

Under hele kvelden har de ansatte i Vipps vært helt utrolig imøtekommende og hyggelige. Vi har blitt tatt såå utrolig godt i mot! De har tatt seg tid og snakket med alle sammen. Virkelig blitt kjent med flere av oss. For en utrolig varm mottakelse og utførelse av arrangement. Vi gikk derfra alle sammen og følte glede. Og det mye takket være de ansatte på vipps. De hadde ansvar for å passe på mye annet, men de tok seg tid til gjestene innimellom. Og vi følte oss virkelig sett og hørt. 

Tusen, tusen takk for en utrolig fest! Takk for invitasjon, og avbrekket fra hverdagens problemer. 

Takk til Stiftelsen Petter Uteligger og takk til Vipps, dere gjorde kvelden magisk!