Har nå vært på Buividal (LAR medisin) en liten stund, og ikke brukt noe annet. Jeg fikk en mulighet til å prøve litt heroin. Jeg tenkte meg grundig og lenge om. Jeg føler meg jo ganske sterk for tiden så jeg fant en dårlig unnskyldning inni hodet mitt til å tilfredsstille rus tankene mine. Samtidig så hadde jeg ikke lyst på eller noe behov, men jeg så samtidig på det som en liten test. Jeg vet med meg selv at heroin er noe jeg sliter med, men samtidig så er jeg ikke avhengig lenger, og det var det jeg sleit med, at jeg måtte ha det for å være frisk. Og jeg følte at jeg var ganske ferdig med det, og føler enda.

Folie med heroin.

Jeg takket ja til det jeg vanligvis brukte. Jeg injiserte ikke, det var ikke en tanke engang. Sprøyter er jeg såå ferdig med. Før måtte alt skytes, syk tanke gang. Så det er virkelig stor fremgang? Nå legger jeg heller gledelig på folie, og det gjorde jeg. Jeg røyket frem og tilbake noen runder. Viste hva jeg kunne sette i gang, men jeg hadde hele tiden i hodet at bare denne folien, ikke mer etter det, jeg har troa. Smaken var veldig uvant nå, smaken av søppel og bittert. Heroin har en litt bitter smak i seg, hvis du tar litt på tung. Smaken blir man fort vant til, derimot lukta, lukta av typ kattetiss. Andre som er i rommet og ikke bruker, vil bare ut, langt vekk fra rommet. Uutholdelig lukt vil noen si. Sant nok, heroin er søppel, søppel dop!

Jeg unner ingen den onde sirkelen dop skaper. Du blir en levende død. Relasjoner og alt bare raser rundt deg. Men tilbake til sprekken…..

Jeg har nå røyket opp nesten alt, og jeg vet fra før at dette ikke gir meg noe. Jeg brukte det jo før som medisin for å være frisk. Og siden det var daglig så ble det en rutine i meg. Men i dag har jeg lært at jeg kan faktisk røyke uten å fortsette. Og det var en av mine største bekymringer. Hva om jeg aldri blir ferdig med det? Hva når rus suget kommer neste gang og jeg ruser meg også er det i gang igjen. Men jeg tror faktisk det kapitelet i livet er over nå. Jeg føler meg sååååå mye sterkere enn noen gang. Og rus har ingen kontroll over meg lenger. Det er for mye negativt med det, egentlig bare negativt. Jeg har ville ruset vekk følelser, tanker, og denne virkeligheten. Men jeg er klar for å takle hva enn som kommer. Og kommer ett rus sug i fremtiden, så vet jeg av erfaring, at ja jeg kan røyke engang og det går fint, men hva ga det meg. Var det verdt det? Neeeeeei!

Livet smiler og fremtiden er lys.

Jeg føler en ny styrke i meg selv. Og livet smiler!

Jeg har troen på meg selv!

Enda en dag på avrusning. Gud vet antall ganger jeg har vært her. Ligget på disse harde madrassene, rulla meg rundt i kramper. Slått og sparka i veggen. Svetta ut ett hav, og spydd magesyre i flere dager.

Jeg har prøvd flere medisiner og innleggelser, men jeg kan nå ærlig si at jeg ikke var helt klar for å slutte med rus de første gangene jeg var her. Jeg gjorde mer hva alle sa jeg burde gjøre. Og det endte mislykket selvfølgelig. Jeg var på avrusning til abstinensene begynte, altså ca. 12 timer. Når jeg hadde kjent på de et par minutter, så dro jeg. Ja jeg dro rett til Oslo. Så jeg tenker mine tidligere innleggelser teller nesten ikke. Jeg var ikke der jeg er nå i hodet. Hadde ikke opplevd nok dritt der ute enda…

Her sitter jeg på rommet mitt på ARA Bærum. 

Jeg merker stor forskjell på de første innleggelsene og nå. Jeg er virkelig lei ruslivet og det som følger med. Før så ville jeg absolutt IKKE inn i LAR (legemiddelassistert rehabilitering), men de siste årene har jeg skjønt at jeg trenger en krykke. En krykke som kan hjelpe meg tilbake til ett rusfritt liv. Og den krykka er der til jeg føler meg sterk nok til å motstå heroin. Det høres sikkert kjempe lett ut å bare slutte. «Det er jo bare å ikke ta det», sier noen. Jajo det er riktig det, men for oss som har misbrukt lenge vi elsker og hater det. Og når man har vært rusfri en stund, så fortjener man å ruse seg litt. Men det er ikke noe som heter «litt». Du gir hele deg til den rusen. Kropp, sjel, tanker og liv. Den er så mektig og sterk! Så man lurer seg selv med å si bare 1 gang, men det går bare ikke. Da er man i gang igjen, og uker, måneder og år går. Abstinensene kommer etter 3 dager med heroin, så du kan jo tenke deg abstinensene når du har brukt i flere år.

Det har nå gått ca. 11 år hvor jeg har brukt heroin og sprøyter. Jeg er nå 30 år. Og meste partene av årene fra jeg var 19 år husker jeg ikke… Det er jo helt tragisk!!!

Men i en alder av 30, har jeg endelig følelse av at ruskarrieren min har tatt en ende. Jeg vil virkelig ikke ruse meg mer. Jeg har vært i helvete og der vil ikke jeg være. Dagene der består bare av rus, tullprat, og salg av rus.
Så jeg har tatt ett stort steg, ett steg som er både skummelt og bra. Jeg har nemlig begynt på en medisin som heter Buvidal (Depo LAR medisin) Den gjør altså at heroin ikke funker. Ikke helt sant det der, fordi man kan ruse seg på heroin, men det funker ikke så bra da med Buvidal i kroppen.

Buvidal, min nye krykke i livet.

Jeg er som sagt innlagt på dag 8. Jeg er kjempe fornøyd. Buvidalen funker bra på meg. Jeg har en plan når jeg kommer ut herfra. Jeg har virkelig vokst og er klar for å gå videre. Dette er SISTE gangen jeg er her!
Nå fikk jeg gåse hud mens jeg skrev det siste…

Men det er deilig å si at endelig har tro på MEG SELV!!!