Ja, alle har vel brukt den frasen der. Tiden leger alle sår…… Jeg kjenner på meg selv at jeg sliter med å tro på den. Jeg selv har en meget mørk og vanskelig hverdag for tiden, går i en evig runddans av mørke tanker og en følelse av å ikke strekke til noen steder. Ett evig virr varr av å ikke pleie meg selv, og lytte til min indre stemme. Den stemmen jeg lytter til, er den mørke… 

Ganske kjip følelse av å føle man ikke klarer å få til noe, slik man vil og ønsker. En daglig følelse av at man ikke henger med i verden. At man ikke er god nok, at man ikke er god nok på noen måter…

Ja, så tiden leger alle sår? Nei det vil jeg ikke si. Man lærer seg på en måte å leve med bagasjen sin, men en dag tar den overhånd og tar over livet ditt en periode. Og den perioden er såååå jævlig kjip.. 

Noen ganger føles livet fryktelig tungt.

Her sitter jeg, og har mye mørke og strevsomme dager og tanker, men jeg har en flott kjæreste, jeg har 2 barn og 2 bonusbarn, en mamma og en stefar og ikke minst en jobb jeg er så utrolig stolt av og virkelig elsker å gå til.. Så jeg burde jo bare være glad og fornøyd? Ikke sant? 

Men nei jeg klarer ikke det for tiden, alle følelser av å ikke være god nok og strekke til osv har tatt overhånd….  Jeg føler at jeg ikke duger til noe annet enn alt man gjør i en hverdag som går på autopilot… Som f.eks å lage mat, kle på seg, kjøre til jobb osv. 

Ganske kjipt å føle man ikke helt er inn i teamet sitt på jobb lenger, eller teamet sitt hjemme. Kjipt å tenke på at nå har det gått såpass langt at man må holde seg hjemme en dag i uken for å lytte til den indre stemmen som forteller meg hva JEG vil gjøre og hva som gjør MEG glad for tiden…. 

Ja, jeg føler meg skikkelig dritt og mislykket for tiden.. 

Men en ting vet jo også innerst inne, det er jo at dette går faktisk over.. Det er for en liten periode akkurat nå, men nå sier kroppen min at nå MÅ jeg faktisk LYTTE til meg selv.. 

Så hva bør jeg gjør nå? Jeg skal prøve å lytte litt mer til den indre stemmen som forteller meg om hva vil JEG gjøre, hva gjør MEG glad?

Selv om dette ble litt mye mørke tanker og følelser så tenker jeg at dette er det nok veldig mange som kjenner seg igjen i?

Tenker at vi alle sammen må våge å være tøffere til å fortelle hvordan vi faktisk har det til enhver tid? Være ærlig med oss selv og de rundt om hvordan dagen er. Gjør vi dette så tror jeg det blir lysere for alle og enhver, og det blir ikke tabubelagt å snakke om følelser.

Så jeg ønsker dere en flott dag og utfordrer dere til å gjøre en ting som gjør dere glad hver eneste dag<3

For hver dag som går renner sanden ut av timeglasset vårt så gjør noe for deg selv og nyt livet selv om det er aldri så mørkt.

 

Den 11.oktober 2021 var det klart for markering av Verdensdag for Psykisk helse i Bærum kommune. Dagen startet kl 08:00 om morgenen med å rigge til med stand og få lyd og lys til å fungere. Dette ble en felles markering med en del lavterskeltilbud i Bærum Kommune. 

Torbjørn Espelien leder Hovedutvalg Bistand og omsorg sammen med Lyset egen Cathrine Gudem. Hun fikk overrakt blomster for innsatsen for å arrangere dagen.

Blant de som stilte opp på denne felles markeringen var: Rapclinic, Utekontakten, Frelsesarmeen Rusomsorg, Stabæk Gatelag fotball, Høl-I-Cv’n, Bjørnegård aktivitetshus, Arbeidssenteret, Lyset i Hverdagen, Villawalle, Fritid-og Avlastning, Frisklivssenteret, Frivilligsentralen, og Fontenehuset Bærum. Dagen ble fylt med masse sang fra koret Blåfugl, Rapclinic. Det var sannhetsvitne fra brukere, Pausegym hadde vi og. Det var mulighet for ridning hvis man vil det. Det ble servert kaffe og nystekte vafler og saft. 

Så fra kl 10-15 denne dagen var det duket for sang, musikk, enkel servering og mulighet for å snakke med de forskjellige tilbudene var det og. Og vi kunne ikke ha valgt en bedre dag for markeringen i år. Vi hadde så flaks med været, vi hadde sol og fint vær gjennom hele dagen. Ja, det var litt kaldt med det gikk fint siden det var pausegym midt på dagen. Vi var så heldig å få Torbjørn Espelien Hovedutvalg for Bistand og Omsorg til å være konferansier, Ordfører Lisbeth Hammer Krog kom å holdt en appell også. 

Ordfører Lisbeth Hammer Krog holdt apell.

Dette var jeg så heldig å få lov til å sette i gang, en felles markering med ulike tilbud i Bærum Kommune. Jeg er så utrolig stolt over av å få lov til å være en del av dette teamet og få lov til å jobbe der jeg gjør. Det beste med dagen var jo at det ble en suksess med både besøkende og alle di flotte tilbudene som stilte med stand og underholdning. 

 

Og jeg sier det, bare gled dere til neste år ? Da blir det mest sannsynlig større, bedre og med ennå flere forskjellige tilbud i Bærum med på en felles markering. Så jeg sier det, hold av dagen til neste år 10.11.22. Da blir det bredere dekning i media og håpet om at Covid-19 er ett tilbakelagt kapittel er stor.

Fineste byparken i Sandvika gjort klar til markering.